Little Paris
Hello! Wallo!

Assalamualikum! Hi I'm Nuraisyah Iliya binti Mohamad Marzuki|Welcome to My Paris Town|Fifteen|PMR Candidates|SMKA Maahad Muar|Muar|Johor Gomawo!


Entries About

Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   




Asslamualaikum !! Boom Chak !! Hello.Lama sangat la tidak mengupdate blog nie.Blog skin sudah baru ! WEE ! Segalanya sudah baru ? Macam budak darjah satu tak saya ? Ok tak ? Abaikan :(x).Back to the topic,last week ada beli satu buku,'When I was a kid'.Buku nia mahal la eak tapi nasib baik I'm one the member,dapat discount and bukan saya yang bayar.Itu pun kira rezeki wee :D.
Ftttt !!! Don't judge a book by its cover.Ayat tu sebenarnya patut digunakan pun.Mungkin cover depan adalah salah satu faktor untuk kita membaca tapi walaupun muka depannya macam entah pelik entah tidakkan,tapi isi kandunganya penuh dengan cerite betul.Pesttt ! Buku nie ada lukisan.Comell woo O,o...

Kenapa aku nak sangat update buku nie ?

Salah satu sebabnya adalah zaman sekarang nie ramai sangat orang dah lupa asal usul mereka.Kat buku nie dia ada tulis 'to the people who forget their childhood'.Ala,macam tu la ayat die.Saya malas nak ambil buku tu kat bilik.Berat kaki melangkah berat lagi tangan nak mengambil.Buku nie ditulis dalam bahasa Inggeris.Nowdays,orang ramai lebih gunakan bahasa inggeris sebagai bahasa utama.So,sangat lah sesuai untuk bacaan ramai.Siapa yang tak faham bahasa inggeris mintak la tolong sesiapa untuk translate.

Kedua,cerita kat dalam nie separuhnya adalah betul.To me,80% of it adalah benar-benar belaka.So,percayalah buku ini tiada penipuan sama sekali.Tipu itu adala kot.Tapi,tak berani nak berkata-kata.Mungkin degan membaca buku nie korang akan meng-ia kan cerita tersebut.Aku tak berani nak gereti ea.Kalau ada yang tak jangan mintak hantar orang suruhan nak kejar aku.Korang baca buku nie mungkin boleh flashback balik kot kenangan masa kecik lagi-lagi kat orang yang memang dah lupe daratan tahap max tu.

Aku Harap Kalian Dapat Membeli Di Popular Bookstore.Nak Murah,Jadi Member dulu la.Pinjam-pinjam Tidak Sama Sekali :)